Simonida Zorić Jančić

Registrovani praktičar Bahovih kapi (BFRP, The Bach Centre, UK), Usui reiki master (Holistički salon Detelina), Yin Yoga Teacher (Sebastian Pucelle i Murielle Burellier), Thai Yoga praktičar (Bojan Babić) i holistički Wellness terapeut (Učilište Lovran, Opatija).

Držala sam seminare i radionice za odrasle na temu kreativnosti od 2013. godine do danas: seminari ličnog rasta i kreativnosti u okviru holističkog programa Harmony (Hrvatska), body – mind seminari slobodnog pokreta, glasa i izraza u Beogradu, radionice kreativnosti i podrške za štićenice Sigurne kuće. U svom individualnom radu objedinjujem holistički pristup tradicionalnih praksi Istoka i savremenih metoda Zapada, sa akcentom na holističku masažu, aromaterapiju, miofascijalno opuštanje i osvešćivanje psihosomatskih obrazaca kroz savetovanje, energetski rad i rad sa cvetnim esencijama.

Pored višegodišnjeg grupnog i individualnog rada, bavim se edukacijom i obukom polaznika iz oblasti holističkog wellnessa. Autor sam holističkog wellness koncepta Zephyros.

O konceptu

Zepyros Wellness Concept je kompanija koja se bavi edukacijom u oblasti wellnessa i holističkog wellnessa, modernizacijom postojećih wellness programa u spa, wellness i banjskim centrima, kao i pružanjem individualnih holističkih tretmana.

Koncept se sprovodi kroz tri polja delovanja:

  • Edukacije iz wellnessa i holističkog wellnessa
  • Konsalting u uvođenju holističkih wellness programa
  • Individualni holistički tretmani (bodywork, floriterapija)

Tim kompanije čine iskusni regionalni predavači, wellness terapeuti, fizioterapeuti i holistički terapeuti sa bogatom praksom i posvećenošću prenošenju znanja i veština onima koji žele da budu prepoznatljivi, konkurentni i kompetentni u oblasti holističkih metoda očuvanja zdravlja i wellnessa.

Visok standard edukacija, posvećen i individualizovan pristup polaznicima, kao i praćenje globalnih wellness trendova u wellnessu su osnovne vrednosti koje prožimaju sve tri sfere delovanja Zephyros Wellness Concept-a.

Osim pružanja kvalitetne i savremene wellness edukacije, jedan od glavnih ciljeva kompanije jeste i umrežavanje i povezivanje profesionalaca iz wellness oblasti radi dalje saradnje i razmene dobre prakse, kao i povezivanje poslodavaca i potencijalnih zaposlenih na regionalnom nivou.

Zašto Zephyros?

Zefir (Zephyros) je u grčkoj mitologiji bilo ime boga Zapadnog vetra, koji se smatrao najblažim i najpovoljnijim vetrom.

U mnogim evropskim kulturama je blagi vetar Zefir željno iščekivan i, kao donosilac života, smatrao se povoljnim znakom. Topio je sneg na planinama, donosio tople, prolećne kiše koje bi natapale tlo iz kog su nicali prolećni cvetovi a drveće dobijalo novo lišće. Označavao je početak novog ciklusa života, buđenje nakon zimskog sna i novu snagu.

Zephyros Wellness koncept je ukorenjen u ponovnom povezivanju čoveka sa prirodnim elementima kroz sinergističko delovanje mudrosti, blagosti i tradicionalnih praksi Istoka i isprobanih komplementarnih wellness metoda Zapada u očuvanju kvaliteta života.