Savetovanje za Bahove kapi

Jedinstvena terapijska metoda koja se sastoji od upotrebe prirodnih esencija biljaka i cvetova, a koja pomaže u poboljšanju emocionalnog stanja i balansiranju uma i tela. 


ZAKAŽITE TRETMAN

Individualni miks kapi izrađuje praktičar Bahovih kapi nakon razgovora (konsultacije), pri čemu prva konsultacija obično traje oko 90 min a svaka sledeća (kontrola) oko 60 minuta.

Konsultacija je prilika za osobu da, kroz razgovor, sagleda sebe i svoje trenutno stanje u podržavajućem i sigurnom okruženju.

Preparati su jednostavni za upotrebu, nemaju kontraindikacije i mogu se bezbedno koristiti uz druge lekove i terapije ali nisu zamena za lekove. Mogu se davati bebama, trudnicama, starijim osobama i životinjama.

Efikasnost preparata nije uslovljena verom u njihovu delotvornost.

Šta su Bahove kapi?

Bahove kapi čine cvetne esencije 38 različitih biljaka i jedna kombinacija 5 biljaka (Rescue Remedy, preparat prve pomoći).

To su prirodni preparati koje je sistematizovao engleski lekar dr Edvard Bah ’30-ih godina prošlog veka. Iako je sistem nastao relativno davno, on je i danas veoma aktuelan jer prepoznaje i ima odgovor za širok spektar emotivnih blokada i negativnih stanja jedne osobe-kako pre 80 godina, tako i sada. 

Možda se jesu promenile okolnosti u kojima danas živimo u odnosu na vreme u kome je dr Bah osmišljavao svoj sistem ali se mi, kao bića, nismo mnogo promenili. I dalje nas muče ista pitanja, stanja i problemi kao i pre sto, dvesta ili hiljadu godina.

Svaka esencija odgovara određenom tipu karaktera, raspoloženju ili mentalnom stanju.

Kako kapi rade?

Kapi su suptilna pomoć na putu lične promene- pomažu osobi da povrati unutrašnju ravnotežu i da se dalje razvija kroz osvešćivanje, otpuštanje starih obrazaca koji narušavaju opšte stanje. Takođe, pomažu u integrisanju novih uvida i implementaciji novih navika.

Efikasne su u tretiranju apatije, odsustva volje, depresivnih stanja, frustracije, besa, tuge, različitih strahova, anksioznosti, iscrpljenosti (burn out sindrom).

Ne koriste se za ublažavanje i otklanjanje fizičkih tegoba ali dobro emotivno zdravlje i mentalna uravnoteženost omogućuju telu da nađe svoj put do dobrog zdravlja.