Holistic bodywork

U toku tretmana se koriste različite tehnike, od svesnog dodira, deblokade zglobova, miofascijalnog opuštanja, masaže dubokog tkiva, istezanja, svesnog disanja, razgovora, akupresure meridijanskih tačaka.


ZAKAŽITE TRETMAN

Rezultat je opuštanje nervnog sistema, duboka relaksacija i dugoročno umanjenje ili otklanjanje bola.

Tretman se izvodi se stolu za masažu ili na podnoj prostirci, u opuštajućoj atmosferi.

Krajnji cilj je ponovno povezivanje sa svojim telom, njegovo prihvatanje, kao i podizanje rezilijentnosti i svesnosti što na kraju dovodi do osećaja sreće, zadovoljstva, ispunjenosti i živosti.

Šta je Holistic bodywork tretman?

Holistic bodywork je body&mind metod koji  polazi od toga da je čitava emotivna, mentalna i fiziološka istorija osobe pohranjena  u njenom telu. Naše je telo inteligentan sistem koji teži adaptaciji i na najteže uslove i životne situacije, pa zato usvajamo obrasce ponašanja koji omogućavaju da budemo bezbedni, prihvaćeni, priznati i voljeni. Međutim, ti obrasci često ostaju dugo utkani u naše biće pa je Holistic Bodywork tretman prilika da istražimo da li nam oni još uvek trebaju.

Budući da smo uglavnom nesvesni načina na koji obrađujemo i skladištimo u telu doživljaje i emocije, ovaj pristup se bazira na uspostavljanju veze sa sopstvenim telom i osvešćivanjem gde u telu skladištimo tenziju i na koji način se pojavljuje restrikcija. Na primer, ako imamo često problem sa bolnim ramenima i ukočenim vratom, da li je uzrok promaja, dugo sedenje za kompjuterom ili možda duboko usađen osećaj prevelike odgovornosti?

 Ovaj proces otvara mogućnost da se telo otvori, otpusti potisnute misli, emocije, uverenja i na taj način otpusti i fizičku tenziju.

Da li je ovo pravi pristup za vas?

Ukoliko ste iskusili da efekat "obične" masaže brzo izbledi i da se vraćate svakodnevnim obavezama napeti, možda je vreme da razmotrite alternativni pristup - bodywork tretman.

Ovaj tretman je posebno pogodan za osobe koje osećaju da su zaglavljene u krugu istih negativnih misli i emocija, kao i za one koji žele da osveste kako njihov unutrašnji doživljaj stvarnosti utiče na telo.

Takođe, ako ste suočeni sa hroničnim problemima i blokadama koje standardnim masažnim tehnikama niste uspeli da rešite, ovakav holistički pristup celokupnom telu, umu i duhu, pruža ne samo fizičko, već i emocionalno i mentalno olakšanje.

Kakvi su efekti?

  • umanjenje posledica stresa
  • bolje nošenje sa akutnim i prolongiranim stresom
  • balansiranje mentalne preaktivnosti (overthinking, ruminacije i opsesivno razmišljanje)
  • umanjenje ili otklanjanje akutnog ili hroničnog bola
  • povećanje opsega i slobode pokreta
  • poboljšanje posture
  • otklanjanje problema sa spavanjem, hroničnim umorom i opštom iscrpljenošću
  • otklanjanje osećanja uznemirenosti, nervoze i “ubrzanosti”
  • podizanje budnosti i energije