Ajurveda / Joga / Aromaterapija vikend radionica

Holistički wellness vikend

PRIJAVITE SE

VIKEND REGENERACIJA 3 – 4. avgust u Čuružanki

Avgust je idealan trenutak da svoje energetsko i fizičko telo pripremimo za jesen. Slično kao ostavljanje zimnice tako je baš ovaj period u godini vreme da pohranimo sve blagodeti leta i podržimo ravnotežu čitavog svog bića. Nešto poput unutrašnjeg sunca na koje ćemo moći da se naslonimo za onu tako potrebnu energiju i vitalnost tokom narednih meseci.  

Osmislile smo dva prelepo opuštajuća dana u magičnoj Čuružanki na koja vas pozivamo

da zajedno kuvamo, dišemo, otkrijemo lekovitu moć biljaka i upoznamo se sa praksama koje obnavljaju podmlađuju i neguju iznutra ka spolja.

 • da se oslobodiš dugo nakupljanog stresa
 • otključaš svoje prirodne kapacitete dubinske relaksacije, rekuperacije, regeneracije i vitalnosti
 • pružiš sebi podršku za lakšu perimenopauzu / menopauzu i hormonski balans
 • otkriješ kako da se neguješ iznutra i upoznaš izvore sopstvene energije
 • savladaš kuhinjske prečice za sveže negujuće obroke
 • opustiš, oslušneš sebe, dobro zabaviš, uživaš u druženju i osloniš na podršku

DATUM

3 - 4. avgust 2024.
11.00 – 18.00h

CENA

DAN POJEDINAČNO  7800 RSD /
CEO VIKEND 14 000 RSD
(za rane prijave do 30. juna cena iznosi 12 000 din)

U cenu je uključeno: radionica po programu / veganski obrok i osveženja / korišćenje privatnog bazena i dvorišta / skripte / e-kuvar / poklon paket

U cenu nije uključeno: prevoz do i od lokacije / prenoćište / drugi lični troškovi

LOKACIJA

Šta radimo: program i satnica

Subota (3. avgust), 11.00 – 18.00
Tema dana: HORMONSKA RAVNOTEŽA
 • JOGA TERAPIJA: Ravnoteža endokrinog sistema, elemenata i energija u telu
 • RADIONICA AJURVEDSKE KUHINJE: Umetnost rasajane – hrana koja podmlađuje i neguje iznutra – ajurvedska ishrana kao podrška hormonskom balansu
 • YIN JOGA ENERGETSKE VEŽBE I AKUPRESURA: ublažavanje tegoba periomenopauze / menopauze i regulacija metabolizma
Nedelja (4. avgust), 11.00 – 18.00
Tema dana: DUBINSKA RELAKSACIJA & CORTISOL DETOX
 • JOGA DISANJA & RAD SA DAHOM: regulacija nervnog sistema i podrška stanjima kao što su: hronični umor, preplavljenost, tuga, telesne i umne tenzije, zabrinutost, ruminacija, nesanice
 • RADIONICA AROMATERAPIJE & ZAČINSKOG BILJA: podrška biljaka iz ugla aromaterapije i kuhinje. Etarska ulja za regulaciju raspoloženja, umirivanje i energizaciju nervnog sistema. Tajna veza sećanja emocija i mirisa, kako odabrati kvalitetno ulje, svojstva recepture i razmere mikseva prema tegobama. Naučite recepture blendova za regulisanje rada nervnog sistema: ublažavanje anksioznih i depresivnih stanja, ublažavanje uticaja stresa, poboljšanje zdravlja digestivnog trakta i kvaliteta sna. Upotreba lekovitog začinskog bilja u kuvanju sve uz seckanje, mućkanje, pripremu i uživanje u osvežavajućim zalogajima i napicima. Napravićete samo svoj miks začina i etarskih ulja.
 • Tokom oba dana ostavile smo dovoljno vremena za sav razgovor i razmene kao i uživanje pored bazena ili čuvene čuruške plaže
 • Čeka vas osveženje u vidu napitaka i zalogaja, kao i biljni/veganski ručak koji spremamo zajedno na obe radionice u prelepoj kuhinji na otvorenom.
 • Svakog od učesnika očekuju skripte, recepti i poklon paketić.

Šta da očekujete?

Prakse koje budemo radili su lagane i prijatne, prilagođene svim nivoima uz neposredan, jasan i interaktivan pristup. Prakse uključuju mudre, rad sa dahom, vežbe relaksacije, koncentracije i meditaciju, kao i lagane rashlađujuće i umirujuće joga asane.

U kuhinji (da li smo rekli da je prelepa i na otvorenom) i pripremi jela učestvujemo svi tako da se kroz interakciju i direktno iskustvo upoznajemo sa temama koje obrađujemo oba dana.

Dovoljno prostora za pauze, razgovore, druženja i odmaranje. Ili uživanje u prelepom okruženju Čuruga i Tise.

Ograničen broj učesnika, kvalitetan praktičan rad uz individualni pristup da odgovori baš na tvoje potrebe.

O predavačima

Simonida Zorić Jančić

Osnivačica Zephyros Wellness Concept Simonida je Holistic wellness terapeut (Učilište Lovran, Opatija) Praktičar Bahovih kapi (BFRP, The Bach Centre) Yin Yoga Teacher (Sebastian Pucelle i Murielle Burellier).

U svom individualnom radu objedinjuje holistički pristup tradicionalnih praksi Istoka i savremenih metoda Zapada, sa akcentom na holističku masažu, aromaterapiju, miofascijalno opuštanje i osvešćivanje psihosomatskih obrazaca kroz savetovanje, energetski rad i rad sa cvetnim esencijama.

Pored višegodišnjeg grupnog i individualnog rada, bavi se edukacijom i obukom iz oblasti holističkog wellnessa.

Jelena Malenović

Osnivačica Oxygen Movement platforme, edukator i praktičar terapeutskih vidova joge sa više od 20 godina iskustva, posebno proučavajući rad sa dahom.

Završila studije anatomije joge i disanja u Yoga Anatomy školi (New York) pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a. Praktičar ajurvede koju izučava u svrhu adekvatnije primene joge i uvođenja ajurvedske ishrane u savremeni život.

Sertifikovani instruktor joge hormonalne ravnoteže (JSS) i Hatha joge (JSS).

Praktikuje holistički pristup jogi i vodi se principom da je svako telo jedinstveno, te grupnu praksu prilagođava individualnim potrebama

 

Prijavite se na radionicu


Pošaljite nam poruku i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.