Slobodno Telo Slobodan Dah radionica

Tema: Ćelijsko disanje / energija i emocije srca i pluća

PRIJAVITE SE

Pridružite nam se na jedinstvenoj radionici i praksi kojom ćemo se povezati sa inteligencijom svog tela da osnažimo energetske tokove srca i pluća, pospešimo napajanje tkiva kiseonikom i probudimo prirodnu moć regeneracije.

  • Osvestićemo mesta u svom telu kojima je potrebno više kiseonika i kako da ih dahom podržimo
  • Istražićemo psihosomatske veze na nivou ćelija i unutrašnjih organa
  • Naučićemo akupresurne tačke i položaje za meridijane pluća i srca
  • Otkrićemo kako da pomognemo sebi u stanjima energetskih i emotivnih disbalansa vezanih za pluća i srce
  • Upoznaćemo dah kao pokret i osvestiti vezu između spoljašnjeg i unutrašnjeg disanja za bolje ishranjivanje i regeneraciju tkiva

Ispod kretanja udaha i izdaha paralelno u nepreglednom unutrašnjem svemiru naših tela dešava se stalno unutrašnje disanje. Ovim jedinstvenim disanjem svaka naša ćelija uzima nutrijente i izbacuje toksine održavajući sveprisutni balans koji leži u osnovi zdravlja, ćelijskog obnavljanja, proizvodnje i kruženja životne energije.

U tom pouzdanom snabdevanju ćelija i tkiva kiseonikom najveću ulogu uz respiratorni igra kardiovaskularni sistem. Stoga ćemo uz praksu ćelijskog disanja na radionici uroniti i u jednočasovnu jin joga praksu uz akupresuru za osnaživanje meridijana pluća i srca.

DATUM

25.05.2024.
10.00 – 13.00h

CENA

3 600 RSD
(za rane prijave do 15.maja cena iznosi 3000 din)

LOKACIJA

Pilates studio,
Ugrinovačka 140, Zemun
GOOGLE MAPA

Kako izgleda edukacija?

10.00 – 10.45 uvod

DAH KAO POKRET / teorija i praksa

PUT U ĆELIJU ISHRANJIVANJE TKIVA I STVARANJE METABOLIČKE ENERGIJE / teorija

ENERGETSKA I EMOTIVNA STRANA DAHA KROZ MERIDIJANE I AKUPRESURU / teorija

10.45 – 11.30 ĆELIJSKO DISANJE / praksa joge disanja i somatskog pokreta

11.40 – 12.40 MERDIJIANI SRCE I PLUĆA / praksa jin joge i akrupresure

12.40 – 13.00  pitanja i odgovori

Šta da očekujete?

Spojile smo terapeutske meditativne prakse jin joge, akupresure, breath centered joge i somatskog pokreta. Radionica uključuje pokret, joga asane, rad sa akupresurnim tačkama, rad sa dahom, meditacije i relaksacije. Namenjena je svim nivoima od početničkih do naprednih.

O predavačima

Simonida Zorić Jančić

Osnivačica Zephyros Wellness Concept Simonida je Holistic wellness terapeut (Učilište Lovran, Opatija) Praktičar Bahovih kapi (BFRP, The Bach Centre) Yin Yoga Teacher (Sebastian Pucelle i Murielle Burellier).

U svom individualnom radu objedinjuje holistički pristup tradicionalnih praksi Istoka i savremenih metoda Zapada, sa akcentom na holističku masažu, aromaterapiju, miofascijalno opuštanje i osvešćivanje psihosomatskih obrazaca kroz savetovanje, energetski rad i rad sa cvetnim esencijama.

Pored višegodišnjeg grupnog i individualnog rada, bavi se edukacijom i obukom iz oblasti holističkog wellnessa.

Jelena Malenović

Osnivačica Oxygen Movement platforme, Jelena je edukator i praktičar terapeutskih vidova joge sa više od 20 godina iskustva. Završila je studije anatomije joge i disanja u Yoga Anatomy školi iz New York-a pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a doajena iz ove oblasti u svetu. Praktičar je ajurvede koju od 2020. izučava u svrhu adekvatnije primene joge.

Od 2018. do danas uči i usavršava breath centered inquiry based pristup joge pod vođstvom Leslija Kaminofa/Amy Mathews i učenja koja spajaju savremenu anatomiju sa principima (vini) joge tradicionalnog terapeutskog pravca i nasleđa Leslie Kaminoff – T.K.V. Desikatchar – T.Krishnamacharya.

2016/17. u Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane, gde se upoznala i sa osnovama ajurvedske kuhinje.

Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila je razumevanju i primeni terapeutskim vidovima joge posebno proučavajući rad sa dahom. O nasleđu učenja i učiteljima možeš da pročitaš u tekstu ovde.

Jelenin pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodi se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu prilagođava individualnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

 

Prijavite se na edukaciju


Pošaljite nam poruku i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.