Flower Esssences Bodywork

Bodywork tretmani postaju jedna od najtraženijih wellness usluga u svetu jer u sebi objedinjuju rad sa telom i psihom. Zbog toga daju odlične rezultate u ublažavanju i otklanjanju posledica hroničnog i akutnog stresa, kao i u očuvanju dobrog psihofizičkog zdravlja i vitalnosti. 


PRIJAVITE SE

Kada se takvom pristupu dodaju i prirodni preparati kao što su cvetne esencije, efekti takvog tretmana  su  vidljiviji i dugotrajniji od obične masaže.

FEB je vrsta holističke masaže koja ima korene u orijentalnoj, Thai Yoga masaži i predstavlja kombinaciju različitih tehnika rada sa telom.

Glavna karakteristika ovog pristupa jeste očitavanje psihosomatskog statusa u kome se telo posmatra sa fizičkog, emotivnog i energetskog aspekta.

Terapeut kroz pasivna istezanja, masažu dubokih tkiva, deblokadu zglobova, rad na miofascijalnim strukturama, pospešuje otpuštanje stresnih obrazaca i dovodi do opuštanja nervnog sistema.

Poseban akcenat je na stimulaciji akupresurnih tačaka i balansiranju energetskih centara kroz pažljiv odabir ulja i cvetnih esencija.

TRAJANJE

30 sati

CENA

uskoro

DATUM

uskoro

Šta ćete naučiti?

Teorijske i praktične osnove holističke anatomije:

Polaznici će se upoznati sa osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tela, sa posebnim naglaskom na holistički pristup koji integriše fizičke, emotivne i energetske aspekte.

Karakteristike i primena cvetnih esencija i biljnih ulja

Polaznici će naučiti kako da prepoznaju i koriste različite cvetne esencije i biljna ulja, kao i kako da ih pravilno kombinuju i doziraju u skladu sa individualnim potrebama klijenta.

Veze uma i tela: psihosomatski disbalansi

Kroz teoriju i praksu, polaznici će istražiti kako emocionalna stanja i misli mogu uticati na fizičko zdravlje, kao i kako masaža cvetnim esencijama može pomoći u rešavanju psihosomatskih disbalansa.

Osnove bodywork pristupa: hvatovi, ritam, postura

Polaznici će naučiti razne masažne tehnike i hvatove, kao i važnost ritma i pravilne posture tokom izvođenja tretmana, kako bi postigli optimalne rezultate i osigurali udobnost i bezbednost klijenta.

Efikasna komunikacija sa klijentom

Polaznici će razviti veštine komunikacije potrebne za uspešan rad sa klijentima, uključujući aktivno slušanje, postavljanje pitanja i pružanje jasnih instrukcija tokom tretmana.

Priprema prostora i terapeuta za izvođenje bodywork tretmana

Polaznici će naučiti kako da kreiraju umirujuću i bezbednu atmosferu za izvođenje masaže cvetnim esencijama, kao i kako da sebe kao terapeuta pripreme, kako fizički, tako i mentalno, za rad sa klijentima.

Benefiti, indikacije i kontraindikacije masaže cvetnim esencijama

Polaznici će se upoznati sa glavnim prednostima, indikacijama i kontraindikacijama ovog tipa masaže, kako bi mogli da prilagode tretmane specifičnim potrebama i zdravstvenim stanjima svojih klijenata.

Za koga je ova edukacija?

Ova edukacija je namenjena maserima, wellness terapeutima, joga instruktorima, fizioterapeutima, kao i svima koji rade u oblasti zdravstvene nege i holističkog pristupa zdravlju. Idealna je za one koji već imaju osnovna znanja iz anatomije, fiziologije i tehnika masaže, ali žele da prošire svoje veštine i ponudu usluga, integrišući masažu cvetnim esencijama u svoju praksu.

Takođe, edukacija može biti korisna i za pojedince zainteresovane za lični razvoj i unapređenje vlastitog zdravlja i blagostanja kroz primenu prirodnih i holističkih metoda.

 

Prijavite se na edukaciju


Pošaljite nam poruku i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.