Aromaterapija za masere i terapeute

Obuka namenjena maserima i wellness terapeutima, profesionalcima u oblasti masaže, kao i osobama koje žele da ponude dublje nivoe isceljenja svojim klijentima kroz integraciju aromaterapije. 

 

PRIJAVITE SE

Ova praksa ima dugu tradiciju a danas se koristi u medicinske svrhe, u gotovo svim spa/wellness centrima ali, sve češće, i kod kuće.

Ako ste maser, wellness terapeut ili kozmetičar, dobro poznavanje aromaterapije će proširiti vašu paletu usluga, pomoći vašim klijentima da brže osete rezultate tretmana i masaža a pritom ćete se izdvojiti po jedinstvenom holističkom pristupu. Poznavanje mirisnih nota i svojstava ulja će vam pomoći da klijentima napravite personalizovanu aromaterapijsku kombinaciju ulja za masažu, prema njihovim potrebama.

Nakon obuke, dobijate praktičan priručnik koji možete koristiti kao podsetnik u daljem radu i aromaterapijski antistres miks ulja za masažu u vrednosti od 25 EUR.

Šta ćete naučiti?

Primenu aromaterapije

Na ovom kursu ćete naučiti kako različite aromaterapijske kombinacije mogu pomoći u ublažavanju širokog spektra problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu. Takođe ćete se upoznati sa različitim načinima primene aromaterapije, kao što su komprese, inhalacija, difuziranje, ukapavanje u ulja/kreme, kupke, body mist i room mist.

Odlike etarskih ulja i način dobijanja

Kako biste bolje razumeli etarska ulja i njihovu primenu, naučićete osnovne koncepte botanike i hemije etarskih ulja. Ovaj deo kursa će vam pomoći da razumete kako se etarska ulja dobijaju iz biljaka, njihov hemijski sastav i kako se ta svojstva koriste u aromaterapiji.

Kako prepoznati kvalitetno etarsko ulje

Naučićete kako da testirate i razlikujete kvalitetna etarska ulja prepoznajući njihovu čistoću, gustinu, boju, miris i pakovanje, kao i proveru sertifikata i porekla.

Kreiranje i primena wellness sinergija u masaži

Upoznaćete se sa svojstvima najčešće korišćenih etarskih ulja i naučiti kako napraviti sinergijske mešavine (blendove) koje poboljšavaju efekte masaže.

Upotreba aromatičnih nota pri pravljenju masažnog miksa

Naučićete kako da harmonično kombinujete aromatične note u kreiranju masažnog miksa, razumevajući ulogu svake note u postizanju željenog terapeutskog i senzornog efekta.

Mere sigurnosti korišćenja etarskih ulja

Etarska ulja su visokokoncentrisane supstance i mogu biti opasne ako se ne koriste ispravno. Kroz ovaj kurs naučićete o karakteristikama, stepenu razblaživanja i načinu upotrebe etarskih ulja, kao i kako sprovoditi mere opreza kako ne bismo naškodili sebi ili drugima.

Pravila razmeravanja etarskih i baznih ulja

Osvrnućemo se na pravila razmeravanja etarskih i baznih ulja kako biste osigurali efikasnost i bezbednost u primeni, uzimajući u obzir koncentraciju i specifične karakteristike svakog ulja.

Svojstva najčešće korišćenih ulja i recepture mikseva prema tegobama

Između ostalog posvetićemo se i sledećim primenama - antistres, energizacija, revitalizacija, anticelulit, za respiratorne puteve, glavobolje, reumatski problemi, imunitet, hipertonus, digestija, tretman povreda muskulature i vezivnog tkiva…

Individualni pristup i prilagođavanje tretmana

Svaki klijent ima jedinstvene potrebe i očekivanja od wellness tretmana. Na ovom kursu ćete naučiti kako da prilagodite aromaterapijske tretmane i masaže prema individualnim potrebama klijenata, uzimajući u obzir njihove zdravstvene probleme, alergije i preferencije.
 

Prijavite se na edukaciju


Pošaljite nam poruku i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.